GilmerFreePress.net

Gaming | Games | Puzzles

Gaming, Games, Puzzles

Gauge Your Patriotism Quiz‏

The Free Press WV

To celebrate America, Gauge Your Patriotism Quiz.

Give your answers, check your score and own the results.

Have a safe and happy Fourth of July!


1. Who was Alexander Hamilton?

a. A leader of the Federalists

b. Creator of the Bank of the U.S.

c. A rapping Broadway star who won a boatload of Tony Awards

d. all of the above


2. Who shot Alexander Hamilton in a duel?

a. Awum Buhh

b. Hole on, wemme dwink muh milk

c. I’m sorry, maybe next time

d. Aaron Burr


3. What document was signed on July 04, 1776?

a. The Declaration of Independence

b. The Constitution

c. The Emancipation Proclamation

d. The Declaration of Constitutional Emancipation


4. True or false: Along with 7 tons of other provisions, the Lewis and Clark expedition also brought more than 90 pounds of portable soup, a concoction that was boiled until gelatinous and then left to dry until hard.

a. True

b. False


5. What did President Thomas Jefferson acquire from France in 1803?

a. The Louisiana Purchase

b. Sally Hemings

c. The original manuscript of what later became the book “Surrendering for Dummies”

d. snobbish pretension, but great cheese


6. In the original “Rocky” film, who wore red, white and blue shorts?

a. Apollo Creed

b. Rocky

c. Appalling Greed

d. Adrian


7. The three branches of the U.S. Government are:

a. The Federation, the Rebel Alliance and the Galactic Empire

b. The legislative branch, the judicial branch and the executive branch

c. The olive branch, the Michelle Branch and the Cliff Branch

d. The hear-no-evil branch, see-no-evil branch and the do-all-evil branch


8. Federalists were supporters of the Constitution who favored a strong national government. What were those who were against them called?

a. Poo-Poo heads

b. Dweebasauruses

c. %$#@&*!

d. Anti-federalists


9. True or false: The Lewis and Clark expedition sometimes had burrowing squirrels for dinner and bartered with Native American tribes for dogs, which were used as a meat source.

a. True, but can we stop with the gross food stuff?

b. False


10. The first 10 amendments to the constitution are known collectively as:

a. The Opening Credits to the Constitution

b. The Bill of Rights

c. The Canterbury Tales

d. The Hunger Games


11. What band released the song “(You Can Still) Rock in America” in 1983?

a. America

b. Asia

c. Europe

d. Night Ranger


12. The Great Compromise created two houses of Congress, they are:

a. The lil’ green ones on Park Place and Boardwalk

b. The house of Capulet and the house of Montague

c. The Senate and the House of Representatives

d. Pretty much useless these days


13. The series of essays written by James Madison, John Jay and Alexander Hamilton defending the Constitution and the principles on which the government of the United States was founded, are known as:

a. The X-Files

b. The Federalist Papers

c. The Anti-Federalist Papers

d. The Lion, the Witch and the Wardrobe


14. Which of the following is the best version of “The Star-Spangled Banner?“

a. Whitney Houston at the 1991 Super Bowl

b. Ann Wilson of Heart at the 2014 NFC Championship game

c. Jimi Hendrix at Woodstock

d. Fans of the NBA Champion Cleveland Cavaliers singing it instead of having it performed in 2016


15. True or false: At one point during the Lewis and Clark expedition, Sacagawea’s husband, Toussaint Charbonneau, made a dish called boudin blanc, which is sausage made from stuffed buffalo intestines.

a. Just stop.

b. Seriously, stop it!


16. Among other things, George Washington’s Farewell Address advised the United States to:

a. Stay neutral in its relations with other nations and avoid entangling alliances.

b. Come up with a cool adjective to slap in front of the country’s name like Great Britain did. He suggested ‘Rad.’

c. Annex Canada

d. Outlaw powdered wigs


Answers

1. d 2. d 3. a 4. a 5. a 6. a 7. b 8. d 9. a 10. b 11. d 12. c or d 13. b 14. d-subjective, yes – but it’s my quiz 15. a or b 16. a


Score:

16 to 14 correct: You’re a Yankee Doodle Dandy! I don’t even know what that means!

13-10 correct: Not bad, but watch the History Channel a bit more.

9-5 correct: Please tell me you can at least find the U.S. on a map

4 or less correct: Welcome to America!

Maine’s Governor Paul LePage: ‘I No Longer Support the Common Core’ Standards

The Gilmer Free Press

Incumbent Maine Governor Paul LePage (R) told WABI TV5 that he is fearful what has happened in Massachusetts—slipping from the nation’s top education spot to seventh place—as a result of the Common Core standards, will also happen in Maine.

“First of all, there is always a better way,” LePage said. “And I no longer support Common Core, and I say that because we have been in Common Core for several years here in Maine.”

“But after seeing what has happened to Massachusetts—they were the number one education system in America prior to adopting Common Core,” he continued. “That tells me that we need to take a hard look, maybe it would be better going back to what they had before.”

LePage said he is continuing to evaluate the Common Core but would like for his state to have the highest-ranked education system in the country.

“We already have a great work ethic, why not improve on it,” he explained. “And so, I see the more we challenge our children here in Maine, the tougher standards that we have, the better they will perform.”

Independent candidate Eliot Cutler wholeheartedly supports the Common Core standards. Taking the position that time and effort have already been expended on the new standards, Cutler said, “I think the Common Core is a good way of doing that. Let’s just pay attention, do it, evaluate it in five, six, eight years, see how we are doing. But let’s not try to reinvent the wheel all over again.”

“This is not some kind of communist plot to take over America’s schools,” Cutler continued. “This is really a professionally developed effort to make sure our kids get educated.”

Democrat gubernatorial candidate Mike Michaud took the middle road, asserting that accountability was needed in education.

“I think that we need to have some standards, but we got to allow the flexibility at the municipal level.”

As Breitbart News reported in July, during the summer meetings of the National Governors Association—one of the owners of the copyright to the Common Core standards—many governors preferred not to speak about the controversial education initiative, referring to it, instead, as politically “radioactive,” “divisive,” and “toxic.”

~~  Dr. Susan Berry ~~

Bill to Study Violent Video Games Impact on Children

The Gilmer Free Press

Senator Jay Rockefeller released the following statement on the role of violence in video games and his introduction of legislation to study the impact of violent content, including video games and video programming, on children.

“This week, we are all focused on protecting our children. At times like this, we need to take a comprehensive look at all the ways we can keep our kids safe. I have long expressed concern about the impact of the violent content our kids see and interact with every day.

“As Chairman of the Senate Commerce Committee, I have introduced legislation to direct the National Academy of Sciences to investigate the impact of violent video games and other content on children’s well-being.

“Recent court decisions demonstrate that some people still do not get it. They believe that violent video games are no more dangerous to young minds than classic literature or Saturday morning cartoons.  Parents, pediatricians, and psychologists know better. These court decisions show we need to do more and explore ways Congress can lay additional groundwork on this issue.  This report will be a critical resource in this process.  I call on my colleagues to join to me in passing this important legislation quickly.

“Separately, I will be calling on the Federal Trade Commission and the Federal Communications Commission to expand their work in this area.  The FTC has reviewed the effectiveness of the video game ratings system.  The FCC has looked at the impact of violent programming on children.  Changes in technology now allow kids to access violent content on-line with less parental involvement.  It is time for these two agencies to take a fresh look at these issues.

“Major corporations, including the video game industry, make billions on marketing and selling violent content to children.  They have a responsibility to protect our children.  If they do not, you can count on the Congress to take a more aggressive role.”


The bill would accomplish the following:

•  The National Academy of Sciences (NAS) would be directed to conduct a comprehensive study and investigation of the connection between violent video games and violent video programming and harmful effects on children.

•  Specifically, NAS would examine whether violent video games/programming cause kids to act aggressively or otherwise hurt their wellbeing, and whether that effect is distinguishable from other types of media.  It also would look at the direct and long-lasting impact of violent content on a child’s well-being.

•  With respect to violent video games, NAS must look at whether current or emerging aspects of games, like their interactive nature and the personal and vivid way violence is portrayed, have a unique impact on kids.

•  NAS must submit a report on its investigation within 18 months to Congress as well as to the Federal Trade Commission and the Federal Communications Commission.

G-Comm™: Violence Begets Violence: Making Sense of the Dark Knight Massacre

The Gilmer Free Press

“In a world gushing blood day and night, you never stop mopping up pain.” ― Aberjhani, The River of Winged Dreams

“Violence is as American as cherry pie.” ― H.R. Schiffman


The fact that 24-year-old neuroscience student James Holmes had the wherewithal to turn himself into a lethal killing machine is tragic but far from surprising. Frankly, I’m almost surprised it doesn’t happen more often, given that we’re not only raising young people on a diet of violence but indoctrinating them into a worldview that sees violence as a means to an end, whether it’s a SWAT team crashing through a door or the Avengers taking on invading alien armies. By the time a child reaches 18, it is estimated that he or she will have witnessed 200,000 acts of violence, including 40,000 murders on television.

Violence begets violence. Not only is violence contagious, however, but it’s imploding on America, a nation plagued by violence—in our homes, in our schools, on our streets and in our affairs of state, both foreign and domestic. Violence permeates our entertainment culture with its glamorization of death and destruction in reality TV shows such as Cops and Dog the Bounty Hunter, movies such as The Dark Knight Rises and the upcoming Gangster Squad (in which a gangster opens fire in a movie theater), and video games such as Soldier of Fortune.

Violence has become our government’s calling card, starting at the top and trickling down, from President Obama’s “kill list” to the more than 80,000 SWAT team raids carried out every year on unsuspecting Americans by heavily armed, black-garbed commandos. Our nation has one of the highest murder rates and levels of incarceration of all industrialized nations in the world. We even export violence, with one of this country’s most profitable exports being weapons. All too often, these same weapons fall into the hands of our enemies.

America is now seen as a violent empire with continual wars that stretch back to at least the beginning of the twentieth century. We send our young men and women off to fight these questionable wars in far-flung places, only to have them return broken, shell-shocked and battling bouts of violence, depression and suicide.

This brings us to the events of July 20, 2012, when a 24-year-old gunman, dressed as the Joker and wearing a gas mask and black SWAT gear, walked into a crowded Denver movie theater, set off two gas canisters and opened fire on the crowd assembled for the midnight showing of The Dark Knight Rises, leaving 12 dead and nearly 60 injured.

The media, true to form, is subjecting us to every grisly detail of the shootings. You can’t turn on the television without seeing this tragedy used as grist for prime-time ratings. In its feeding frenzy, the media has succeeded in glamorizing death and destruction to such an extent that shooting sprees have gained a notorious appeal—a way for people who, in life, may never have rated a second glance to attain celebrity status in death.

Yet even with the 24-hour coverage, we have more questions than answers, and speculation is rife. And the biggest question of all looms large: who or what is to blame?

Politicians want to blame the tragedy on easy access to guns. Their solution? Gun control and zero tolerance policies. But these are just cosmetic band-aids, doomed to failure, because if someone really wants to wreak havoc, they’ll find a way to obtain a weapon.

Sociologists want to blame it on the steady diet of violence that permeates everything in our culture. We have been caught in the grip of a cycle of violence that started with the government’s televised attack on a Waco compound in April 1993, in which 79 adults and children were killed. Two years later, to the day, the Oklahoma City bombing left 168 people dead. Four years after that, on April 20, 1999, two teenagers, Eric Harris and Dylan Klebold, opened fire on classmates and teachers at Columbine High School, killing 12 students and one teacher and leaving 24 others wounded.

Then, on April 16, 2007, we had the Virginia Tech massacre, in which 23-year-old Seung-Hui Cho walked into a university building on the Virginia Tech campus, chained the doors shut and opened fire on students and teachers alike, leaving 32 dead and many more injured before turning the gun on himself. Most recently, in February 2012, teenager T. J. Lane—reportedly a victim of bullying and something of a social outcast—walked into a Cleveland high school and opened fire in the cafeteria, killing two students and wounding three others.

The instinctive response to this latest Denver shooting spree will be to appease the public by adopting measures that provide the appearance of increased security. However, enacting tighter gun policies and increasing police surveillance and patrols will accomplish little more than propelling us the final step of the way into a police state.

It may be that Denver gunman James Holmes was simply a deeply disturbed individual, but we cannot ignore the fact that he was also a product of American culture. Thus, the question is not so much “Why is there a Holmes?“ but “Why aren’t there more Holmeses, Chos, McVeighs and Klebolds?“

To borrow from Shakespeare, the fault is not in our stars but in ourselves. We are a society that is armed to the teeth. Our culture glorifies violence. Even security guards at shopping malls carry weapons. Our government is especially guilty of using violence as a quick fix. How can we teach nonviolence if our government leaders subscribe to violence?

In one of his classic essays, C.S. Lewis aptly described the absurdity of the mixed messages being sent to our young people. More than 60 years later, his words continue to resonate:

All the time—such is the tragi-comedy of our situation—we continue to clamour for those very qualities we are rendering impossible. You can hardly open a periodical without coming across the statement that what our civilization needs is more “drive”, or dynamism, or self-sacrifice, or “creativity”. In a sort of ghastly simplicity we remove the organ and demand the function. We make men without chests and expect of them virtue and enterprise. We laugh at honour and are shocked to find traitors in our midst. We castrate and bid the geldings be fruitful.

~~  John Whitehead ~~

TechNews: Nintendo Warns 3DS Is Not for Younger Gamers

image

Nintendo’s next handheld, the 3DS, will offer three-dimensional gameplay without the need for glasses.

But Nintendo has issued a warning that some young players should not use the new technology.

The Japanese warning that Nintendo posted on its Web site cautioning that gamers under age 6 shouldn’t use the 3D function of the handheld because their vision has not fully developed.

Nintendo says exposure to the 3D screen may damage young eyes.

As the warning points out, the 3DS will have the capability to switch between 2D and 3D, so younger gamers can still use the new handheld, just without its coolest feature.

Nintendo is even putting 3D parental controls on the 3DS.

For older gamers, the company recommends taking a break every 30 minutes instead of the recommended break of an hour for the normal DS to prevent eye-strain.

Click Below for additional Articles...

Page 1 of 1 pages








The Gilmer Free Press

Copyright MMVIII-MMXVI The Gilmer Free Press. All Rights Reserved